Veelgestelde vragen

Wanneer is Zeebra Tours bereikbaar?
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week zowel telefonisch als per mail bereikbaar.

Zijn we tijdens de reis met de touringcar verzekerd?
Ja, in de touringcar bent u verzekerd. Dit is zelfs wettelijk verplicht. Deze verzekering is geldig als u in de touringcar bent. Zodra u bent uitgestapt, is deze verzekering uiteraard niet meer van toepassing. Hiervoor kunt u een reisverzekering afsluiten.

Kan ik een touringcar huren zonder chauffeur?
Nee, dat is zelfs wettelijk niet toegestaan en derhalve zou u zelfs niet verzekerd zijn. Veiligheid staat voorop en touringcarchauffeurs worden regelmatig getraind en gecontroleerd, dit is verplicht. U huurt de touringcar bij ons dus altijd met chauffeur.

Wat is de maximumsnelheid van een touringcar?
Alle touringcars van Zeebra Tours mogen 100 km/u rijden. De touringcars kunnen ook echt niet sneller, omdat ze wettelijk zijn begrensd en de tachografen zijn geijkt. Voorts moet de chauffeur zich houden aan de aangegeven maximumsnelheid. Een touringcar mag overigens ook inhalen waar dit voor vrachtwagens niet is toegestaan.

Past mijn schema in het rijtijdenbesluit?
Regelmatig krijgen wij de vraag hoe lang een chauffeur mag rijden en wanneer hij pauze moet houden. De chauffeur dient zich te allen tijde aan de wettelijk vastgestelde rij- en rusttijden te houden. Geeft u om deze reden zo compleet mogelijk uw reisschema op. Voor advies betreffende de rij- en rusttijden en uw reisschema, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Zijn op alle stoelen van de touringcar veiligheidsgordels aanwezig?
Ja, al onze touringcars zijn hiermee uitgerust. Overigens ligt bij u de verplichting en verantwoordelijkheid om de gordel tijdens de rit ook om te doen en bent u begeleider van een groep minderjarigen bent u zelfs verantwoordelijk dat deze door de kinderen wordt omgedaan.

Mogen er drie kinderen op een tweepersoonsbank zitten?
Nee. Veiligheid staat voorop en het is wettelijk niet toegestaan.

Hoeveel passagiers mogen er in een touringcar?
Het maximum aantal passagiers in een touringcar wordt bepaald door het aantal zitplaatsen dat in de touringcar aanwezig is. Er mogen in een touringcar geen extra passagiers meegenomen worden die in het gangpad staan of zitten.

Wat kost het huren van een touringcar?
De prijs voor het huren van een touringcar is van vele facetten afhankelijk. Met name het aantal uren en de te maken kilometers spelen hierbij een grote rol. Geeft u bij uw offerte-aanvraag daarom zo compleet mogelijke informatie.

Is roken in de touringcar toegestaan?
Nee, roken is in een touringcar niet toegestaan, het is wettelijk verboden!

 
ZeebraTours - Grote Evenementen
© Zeebra Tours 2024 Disclaimer Privacy-statement Realisatie door Studio Boka